Zacht voor jezelf coaching

bemoedig jezelf

Ik was nog een klein meisje. En mijn wereld bestond uit paarden. Paarden op de manege. Paarden op televisie. Black Beauty was mijn droompaard. Elke keer wanneer er weer een aflevering van Black Beauty op tv kwam, zat ik klaar. En als dan Black Beauty, begeleid door de muziek met pauken en trompetten, met zwarte wapperende manen door het beeld galoppeerde, was ik gelukkig. Black Beauty tilde mij als het ware op, nam mij mee in een mooie wereld. En het liep altijd goed af.

Ik was een gevoelig kind, en het grote gezin waarin ik opgroeide, vroeg veel van mijn aanpassingsvermogen. En als ik dan ‘s avonds in bed lag, dan zong ik de openingstune van Black Beauty, zachtjes in mezelf. Want ik merkte dat ik daar vrolijk van werd. En dat ik daardoor lekker in slaap viel. De muziek van Black Beauty troostte me, en gaf me moed en nieuwe energie.

Intuïtief deed ik als jong meisje , wat ik nu ik als volwassene verstandelijk weet, en ook aan mijn cliënten uitleg: (nare) gevoelens komen op, daar kun je op zich weinig aan doen, het is menselijk.  Waar je wel iets aan kunt doen, is hoe je daarmee omgaat. Als jij weet van jezelf waar jij energie van krijgt, en dat ook daadwerkelijk gaat doen, dan heeft dat positieve invloed op hoe je je voelt.

Ook nu geven paarden mij kracht. Paarden zijn mijn krachtdieren. Ik teken ze graag. De ringtone van mijn telefoon is de openingstune van Black Beauty. Tijdens fietstochten kijk ik graag naar glanzende paarden in een groene wei. Het bekijken van mooie foto’s van paarden geeft me een fijn gevoel.

Waar knap jij van op? Wat geeft jou moed en energie? En lukt het jou om -juist nu in deze tijd- te doen wat goed is voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *