De pijn weer een afspraak te moeten afzeggen

HSP en overprikkeling deel 2

Het waren heerlijke dagen geweest. Ze voelde zich zo verbonden met haar familie. De nichtjes waren niet bij haar weg te slaan. En de moeder zag ze opknappen. Het viel ook niet mee om in je eentje een gezin met twee jonge meisje op te voeden. Ze was blij dat ze haar zus weer een paar dagen had kunnen helpen. Het voelde echt goed!

Eenmaal thuis bonsde haar hoofd en suisden haar oren. Zucht, met jonge kinderen is het echt geen moment stil. Nu weer rust gelukkig. Wel nog even boodschappen halen…haar benen voelden zwaar. Ai, al tegen 17.30u, spitsuur in de supermarkt. En dan met die mondkapjes, en die drukte. Was er maar iemand die voor haar even de boodschappen haalde. Had ze dit maar eerder bedacht. Eerst maar even een kop thee nog. Ze wil het kopje thee pakken, maar stoot het om. Au! Hand gebrand. En dan is het genoeg. Tranen over haar wangen. Ze kent het van zichzelf. Eigenlijk al veel te moe, maar toch nog even door willen. En dan vanavond die afspraak met die vriend. Al twee keer verzet. Want toen was ze ook te moe.

Haar maag knijpt samen. Nee, niet weer. Ze wil niet weer afzeggen. Wat zal hij wel niet denken! Maar ze had zich zo op de afspraak verheugd! De tranen stromen nog harder. Hoofdpijn komt op. En boosheid. Had ze maar een ander lijf, met bakken met energie. Maar bij haar is de accu veel sneller leeg dan ze zou willen.

Herkenbaar? Als HSP kan het leven wat je zo graag wil leven, gauw teveel zijn. Overprikkeling ligt dan op de loer. Te laat op de rem trappen maakt dat jouw emmer overloopt. En dan KUN je gewoon niet meer. En moet je die afspraak die je ook nog had staan, helaas afzeggen. En dat maakt je zo boos. Je wil niet iemand zijn die altijd afzegt!  Telkens te moeten afzeggen, doet gewoon pijn. Alsof je buiten het leven staat. Terwijl jij niets liever wilt dan voluit van het leven deel uitmaken.

Cliënten die ik coach worstelen hiermee. Creatieve coaching helpt hen zicht te krijgen op hun energie-management. De overprikkeling voor te zijn. Zodat zij hun afspraken niet meer af hoeven te zeggen. En bovenal steeds zachter en steunender voor zichzelf worden.   

Welke signalen van overprikkeling herken jij bij jezelf? Schrijf jij het hieronder ?

Contact me als jij dit ook wilt leren. Gewoon omdat jij jezelf dat ongelofelijk gunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *