Events 
Sinds enige tijd werk ik met  veel plezier samen met Sensitives.nl. Een mooie online community die mensen met HSP verbindt. Dit voorjaar heb ik enkele online workshops verzorgd die goed zijn ontvangen. De sfeer was open en fijn en er ontstonden mooie diepgaande gesprekken.
Dit najaar ben ik opnieuw te gast bij Sensitives en hebben we weer een aantal interessante gratis workshops gepland! Wanneer je je aanmeldt als (gratis) lid van Sensitives dan kun je gratis deelnemen aan deze workshops. De inzichten die je opdoet in deze workshops zijn bijzonder helpend jouw basis te verstevigen. In die zin vullen de workshops elkaar aan of versterken elkaar. Je zou de workshops echter ook los van elkaar kunnen volgen. Kijk wat je nodig hebt en weet dat je van harte welkom bent! Aanmelden bij info@zachtvoorjezelf.nl

zondag 19 september (online) HSP en zelfkennis 19.30u-20.30u

Je weet misschien al jaren van jezelf dat je HSP bent. Maar er is een verschil tussen dat wéten van jezelf, en het volledig van jezelf accepteren en je leven op jouw gevoelige bedrading afstemmen. Het kan helpen als jij inzicht hebt in waar jouw kracht zit, en op welke aspecten in jezelf jij kunt groeien.  Op deze avond laten we licht schijnen op jouw kwaliteiten en groeipotentieel. Want ik geloof dat het kennen van jezelf jou meer levensgeluk, energie en grip op jouw leven geeft! Als jij jouw laptop sluit aan het einde van deze online meeting voel jij je refreshed met nieuwe inzichten over jezelf. En je voelt je gesteund en geïnspireerd door de fijne ontmoeting met gelijkgestemden. Ben je erbij?

dinsdag 5 oktober (online) HSP en zelfregulatie 19.30u-20.30u
Het leven kan je veel uitdagingen bieden, helemaal als je HSP bent. Je voelt intens en je hebt oog en hart voor subtiele nuances in communicatie. Je denkt diep na over de gevolgen van jouw handelen op je omgeving. Je neemt daarin met zorg je verantwoordelijkheid, en maakt daarin ook anderen wakker. Een belangrijke kwaliteit die van grote waarde kan zijn voor jouw omgeving en je werk. Telkens weer merk je met schrik dat jouw omgeving echt anders is dan jij. Mensen lijken er van alles uit te flappen, zonder daarbij na te denken over de gevolgen. Een botte onnadenkende opmerking vanuit je omgeving kan er bij jou diep inhakken en maken dat je uren, soms dagen uit balans kunt zijn. Langdurige verwerking van informatie kenmerkt jouw aard immers ook. Het hiermee om kunnen gaan, deze ervaring kunnen verwerken zonder weg te lopen voor de gevoelens die deze met zich meebrengt, en vandaaruit leren en er sterker van worden, dat noemen we zelfregulatie.  Hoe ga jij om met deze hobbels in je leven? In deze workshop maken we een start om hiernaar te kijken. We werken vanuit principes van de Acceptance and commitment therapie. Geen speelbal meer van je emoties. Maar je bewustzijn van jouw waarden en je daarop focussen.

zondag 31 oktober (online) HSP en zelfzorg 19.30u-20.30u
Met de juiste zelfzorg vergroot je jouw kansen op een gelukkig en vervullend leven. Als HSP kan het echter puzzelen zijn  hoe jij zo goed mogelijk omgaat met jouw hooggevoelige bedrading.  Belangrijk is van jezelf te weten waar je energie van krijgt, en op welke momenten jij energie lekt. En wat doe jij vervolgens met deze inzichten? Op deze avond maken we een start hiernaar te kijken, samen met jou en andere deelnemers. Bewust gaan sturen op energie opladen, in plaats van energie lekken.

zondag 28 november (online) HSP en zelfexpressie 19.30u-20.30u
Hoe leg jij aan anderen uit hoe het is om HSP te zijn? Jij hebt ongetwijfeld ook gemerkt hoe lastig dat is. Veel HSP stuiten op onbegrip en hebben vaak het idee zich continu te moeten verdedigen. Sommigen geven het op omdat ze er klaar mee zijn telkens tegen een muur van onbegrip op te moeten lopen.  Met als resultaat dat zij zich  eenzaam en alleen voelen. Herken jij dit?  En is dat wat je wil? Zou jij graag woorden willen geven aan je vaak intense gevoelens en gedachtes en in dialoog willen blijven met je omgeving? Maar wat kun je dan zeggen? En hoe zeg je dat dan? Wat zeg je wel? En wat niet? In deze gratis workshop vind je herkenning, gelijkgestemden aan wie je niets hoeft uit te leggen. We delen onze ervaringen. En er zijn tips van experts. Als jij je laptop sluit voel je dat je niet alleen bent maar deel uitmaakt van de “stam van hooggevoeligen”. Gun jezelf die kans!