Zachtvoorjezelf coaching

Hoofd op pootjes

Laatst zat ik in een oude yogamagazine te lezen, en vond daar een mooie quote van Lisette Thooft. Een hoofd op pootjes. Ik vind het een treffende metafoor die ik direct herken bij een jongere versie van mezelf.

Jaren geleden had ik veel vage fysieke klachten, die telkens niet verklaarbaar waren vanuit de reguliere medische zorg. Ik leefde in die tijd vanuit mijn verstand, want dat had ik zo geleerd, ik wist niet beter. Ik had veel last van deze klachten, ze belemmerden mij voluit te leven. Pas toen ik besefte dat mijn fysieke klachten uitingen waren van onverwerkte gevoelens en zielepijn, toen vervaagden en verdwenen ze. En als ze toch weer opdoken, leerde ik te luisteren naar wat mijn lijf met al die gevoelens mij te zeggen had.

Cliënten die ik coach herkennen zich vaak in mijn verhaal. Door mijn manier van coachen durven zij te gaan luisteren naar hun gevoelens. Hun lijf wordt daarmee een waardevolle gids, in plaats van iets wat niet meewerkt en je telkens in de steek laat.

Herken jij wat ik schrijf? Laat je een reactie achter hieronder?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *