zachtvoorjezelf coaching

HSP en goed voor JEZELF zorgen

Eindelijk had ik het kunnen regelen!. Een avondje voor mezelf. Even weg van mijn zorgende bestaan als moeder van twee jonge kinderen. Naar de sauna met een vriendin. Ik had me er geweldig op verheugd. Het was al veel te lang geleden dat ik zoiets voor mezelf had geregeld. (daar kom ik zo op terug 😉). Mijn vriendin zou rijden. Mijn tas was gepakt. Niets kon een avondje ontspanning in de weg staan.

Nog geen 10 minuten onderweg ging de telefoon. Mijn oudste zoon had met zijn speelgoedzwaard een stuk tand uit de mond van mijn jongste geslagen….de oppas had even niet opgelet.

In vliegende vaart terug naar huis. Van een ontspannen avondje sauna is het die avond helaas niet meer gekomen.

Herken je dat? Jij als zorgende HSP vrouw. Je staat altijd voor je gezin klaar. Jij doet dat gewoon, omdat je ziet en voelt dat wie zorg nodig heeft. Tijd voor jezelf is schaars.  Jij denkt  niet aan jezelf. Je vergeet voor jezelf te zorgen. Je weet niet eens wat dat eigenlijk betekent. Misschien heb je het geluk een partner te hebben getroffen die om jou denkt. Maar HSP vrouwen trekken vaker een niet- zorgende partner aan, en dus zorg jij in het slechtste geval niet alleen voor je kinderen, maar ook voor hem.

En wat ik nou zo interessant vind: waarom doe jij dat?

Want als je je gezonde verstand gebruikt, dan wéét je dat je pas goed voor anderen kunt zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. Want anders loop je leeg en brand je op. Je wéét dat jij als HSP intens waarneemt en een lange verwerkingstijd nodig hebt. Je wéét dat als jij onvoldoende rust neemt, je uitgeput raakt en dan niet meer de gezelligste bent. Je wéét dat je geen schreeuwmoeder wilt zijn. Je wéét dat je kinderen meeresoneren op jouw vermoeidheid en slechte humeur. Je wéét je het allemaal…..en toch….  

En dan tot slot: kinderen imiteren het gedrag van de opvoeders. Wil jij dat? Of gun jij jouw kinderen een leven met voldoende zelfzorg?

Dan weet je wat je te doen staat. Contact me en we maken een afspraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *