zachtvoorjezelf coaching

HSp. Tevreden zijn met wat er is.

Eindelijk was hij er. In mijn bloempot in mijn tuin. De korenbloem! Wat mij betreft een van de mooiste bloemen, ik houd van de diepblauwe kleur.

Een wonder

Deze mooie bloem is een wonder. Niet alleen vanwege de prachtige verschijning, maar ook  omdat hij aan heel veel gevaren heeft blootgestaan en er bijna niet was geweest. Dat komt omdat ik in mijn tuin een overdaad aan slakken heb. En die gaan lopen als het heeft geregend. Dus dat was een “dolle” boel deze zomer. Elke ochtend als ik mijn tuin inliep en de regendruppels op de bladeren schitterden, zaten er slakken op de knoppen van mijn korenbloemen. En elke ochtend heb ik deze liefdevol doch resoluut verwijderd. Met geduld, zorg toewijding en volharding. En zie daar! Mijn inspanningen zijn beloond, ik ben blij met mijn mooie korenbloemen. Dat het er maar een paar waren, dat vond ik niet erg. Ik kan blij zijn met wat er is. Waarom zou ik naar een enorme bos korenbloemen verlangen als ik ook van een paar enkele mooie bloemen kan genieten?

Dankbaarheid

Ik heb, uitgedaagd door het leven, geleerd te genieten van wat er is. In plaats van ontevreden te zijn om wat er niet is. Dankbaarheid, zo is bewezen, maakt dat we ons gelukkiger voelen. Het geeft ons meer energie.   Als je elke avond voor het slapen gaan minstens vijf dingen benoemt waarvoor je dankbaar bent, dan is de kans groot dat je beter inslaapt en met een energieker en prettiger gevoel ontwaakt.  Als HSP is mijn gevoelssysteem bijzonder fijn afgesteld. Doordat ik me tevreden en dankbaar kan voelen heb ik daardoor meer invloed op mijn gevoel van welbevinden. Het kwam me goed van pas gedurende de lockdown. Maar ook nu profiteer ik er geregeld van.

En jij?

Kun jij genieten van wat er is? Of verlang jij vaak naar méér, en anders. Naar groter en beter? Ben jij tevreden? Of zou je vaak meer tevreden willen zijn?  Vrouwen die ik coach krijgen, door middel van creatieve coaching, meer grip op hun gevoel van welbevinden.
Goed om te weten is dat mijn manier van coaching van de nieuwste generatie is. Bij mij geen adviezen of protocollen.  Door mijn manier van oplossings- en cliëntgericht werken vind jij jouw eigen antwoorden. Jij weet het! Jij kunt het! Jij doet het!
Ervaar jij gevoelens van dankbaarheid? Of vind je dat nog een hele klus?  Laat je het me weten op info@zachtvoorjezelf.nl?
Maak er een mooie dag van,
Yvonne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *