Terug naar de basis, thuiskomen in jezelf

HSP en overprikkeling deel 4

Het intense voelen is iets wat voor veel HSP een kunst is. Veel vrouwen vertellen mij  bang te zijn door hun intense gevoelens overweldigd te worden. Als volwassenen hebben we bovendien vaak veel gevoelens door elkaar heen. Geen wonder dat er, zeker als HSP, momenten zijn dat het je allemaal teveel wordt.

Door onze gevoelige bedrading hebben we in onze jonge jaren mechanismen geleerd om overeind te blijven. Bijvoorbeeld vechten, vluchten of bevriezen wanneer er iets was wat ons pijn deed. We hebben onszelf beschermd door als het ware uit ons lijf te gaan, en alleen maar in ons hoofd te zitten. Alleen werkt het helaas zo met gevoelens, dat als deze lange tijd worden onderdrukt of weggestopt, zij hoogst ongelegen opkomen op momenten dat we daar helemaal niet op zitten te wachten. Gevoelens willen gevoeld en verwerkt worden. Want alleen dan kunnen ze uitdoven, of smelten.

Op die momenten is het zo fijn te weten hoe je kunt kalmeren. Hoe je weer terug kunt keren naar je basis, naar je binnenste. Naar die veilige plek in je hart waarvan je weet dat het daar goed en veilig is. Die plek bereik je vaak niet met woorden. Die plek bereik je vaak niet met je verstand. Want dat heeft je al die jaren juist van je gevoelens weggeleid. Die plek zou je wel kunnen bereiken door bijvoorbeeld vanuit een meditatie te gaan tekenen en schilderen. En precies dat wordt ingezet bij coaching door Zachtvoorjezelf. 

Hoe zou het zijn in een sessie stil te staan bij jouw kern, jouw centrum. En om deze in een tekening te verbeelden? Die je vervolgens als anker en affirmatie kunt gebruiken in tijden van overprikkeling? Pak nu je kans, en maak gebruik van een eenmalig aanbod dat alleen geldt in de week van de HSP. Als jij een sessie “jouw kern in beeld” boekt, dan betaal je daarvoor een gering bedrag, met een grote waarde voor de kwaliteit van jouw leven. Mail me en we maken een afspraak!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *