Herken je dit?

Jij moet vaak afspraken afzeggen, en een feestje is vaak niet aan jou besteed. Veel te druk. Veel teveel prikkels. Tegelijk heb je intense behoefte aan goed contact. En je verbonden te voelen met je omgeving.  Had je maar wat meer energie, dan was je overal, met iedereen. Je hebt jezelf vaak streng toegesproken, om toch maar wel naar die afspraak te gaan. Toch langer te blijven op dat feestje. Maar de prijs die jij betaalt is hoog: je voelt je de volgende dag ziek. En kan alleen maar huilen. Gek word je van jezelf. Waarom ben jij niet net als anderen, die dit allemaal wel kunnen??

Zacht voor jezelf

Je ziet bij anderen subtiele signalen en voelt zonder woorden aan wat hen dwars zit en wat zij nodig hebben. Je bent daardoor een kei in het  zorgen voor anderen. Wel erg jammer dat je jezelf daarbij altijd vergeet.

Je voelt stemmingen van anderen feilloos aan, is er ergens ruzie geweest dan voel jij dat, daar heb jij geen uitleg voor nodig. Vervolgens loop je erop leeg, want die gevoelens lijken wel in jou te kruipen.

Aan het einde van een drukke dag heb jij het gevoel dat je hoofd klapt. Van binnen schreeuw jij om rust, en tijd alles te kunnen verwerken. Maar het lukt  gewoon niet daar tijd voor te maken. Sterker nog, je rent gewoon door. Je bent daardoor bepaald niet de gezelligste. Maar ja, je lijstjes moeten af. En zonder dat je dat wilt, hoor je jezelf mopperen. En schreeuwen. Terwijl je je zo had voorgenomen dat niet te doen, zeker niet waar kinderen bij zijn.  Je wilt niets liever dan zachter zijn. Vooral voor jezelf. Aanvaarden dat je een gevoelige bedrading hebt. Ja zelfs erkennen dat je hoogsensitief bent en daarmee hebt te dealen.

Maar HOE  dan?? Je bent vaak zo ontzettend moe. je kunt jaloers worden op anderen die op een dag doen waar jij een week voor nodig hebt.  Anderen zie jij lachend de dag doorkomen, en opladen van drukte en gezelligheid. Jij loopt erop leeg. Het lijkt wel alsof jouw “batterijtjes” standaard lekker.  En je moet veel langer aan de lader dan gemiddeld. 

En dan ben je ook nog zo iemand van wie alles perfect moet gaan. En er perfect en harmonieus uit moet zien. Jij mag van jezelf geen foutjes maken. En doe je dat toch, dan bonkt het hart in je keel en ben je uren van slag. 

Je hoort iedereen roepen dat je je grenzen moet aangeven. Maar om eerlijk te zijn, voel jij je eigen grenzen  vaak niet eens. Je weet vaak niet eens of dat, wat jij voelt, van jou is, of van die ander? Elke dag is voor jou een worsteling. Terwijl je zo enorm je best doet om elke dag vrolijk tot een goed einde te brengen. 

Hoe zou het zijn…. 

…Als jij je vrediger zou voelen over jezelf, dat je goed bent zoals je bent? Dat het je zou lukken je energie wat beter te managen? Dat jouw behoefte aan verbinding met anderen is bevredigd, terwijl je tegelijk meer energie overhoudt voor jezelf? 

…Dat je minder bang bent je door je gevoelens te laten overweldigen? Sterker nog, dat je je gevoelens durft te gaan voelen. En leert te begrijpen wat zij jou te zeggen hebben? Want wist je dat jouw gevoelens boodschappers zijn van behoeften die jij hebt? Dat je op jouw gevoelens kunt navigeren?  Dat kun jij, juist met jouw hoogsensitieve aard. 

…dat jij, als je eens een foutje maakt, daar luchtiger mee om kan gaan. En dat je zacht blijft voor jezelf, als niet elke dag een 10 krijgt. Gewoon, dat je van jezelf mag leren, omdat dat nou eenmaal bij mens-zijn hoort. 

…dat jij je grenzen leert voelen, en de kracht hebt deze uit te spreken? 

Wil jij dit? En heb jij de moed om op ontdekkingstocht te gaan? (ja, die heb jij, anders was je nu niet op mijn website ;)). Schrijf je dan in!

Traject Zacht

5 coachingsessies  van een klokuur.

Jouw investering: €695 (incl. btw) (mail me als de kosten een probleem zijn, dan zoeken we een oplossing). 

Intake is gratis!

Wat houdt dit traject in? 

Het uitgangspunt ben jij: Jij weet het!  Jij kunt het! Jij doet het!  En ik geloof in jou!

In gesprek met mij voel jij herkenning, vind jij rust , en kom je thuis. Jij en ik spreken dezelfde taal. Ik ben hoogsensitief en begrijp 100% waar jij tegenaanloopt.  Jij hoeft je niet in te houden, niet te verdedigen, niet aan te passen. 

Samen met jou kiezen we de werkvorm die bij jou past. Dat kunnen gesprekken zijn. Maar ook kunnen we de verdiepende ingang kiezen via creativiteit. Jij mag aangeven waar je aan toe bent, en wat je aandurft. 

Een korte uitleg over de inzet van creativiteit: 

Jouw oplossingen, jouw kracht en talenten, jouw binnenwereld, het komt uit jouw via potloden, verf, krijt, klei, stof en andere materialen die jou inspireren. Jij krijgt van mij een opdracht die past bij het proces waar jij in zit. Jij gaat aan de slag. En jouw binnenwereld toont zich door wat jij maakt. 

Het mooie van deze manier van werken is dat je  als jouw opdracht klaar is, jij daarna op een afstand kunt kijken naar wat je hebt gemaakt. En daardoor neem je ook letterlijk afstand van wat er binnen in jou speelt. Dat biedt jou vervolgens ruimte om op een diepere laag  te denken en te voelen. Daardoor krijg jij steeds meer inzicht in jezelf. Jij gaat begrijpen jouw leven tot nu toe is zoals het is. En je zet stevige stappen  op de weg naar oplossingen die echt bij jou en jouw hoogsensitieve aard passen.  Door deze wijze van werken word jij de regisseur van jouw levensgeluk. En vooral: jouw eigen beste vriendin.