zachtvoorjezelf coaching

HSP en zo alleen

Ik voel me zo alleen.

Ze zei het op een manier dat het mijn hart raakte. Ik was er stil van. Een sprankelende vrouw met zoveel talenten.

Alsmaar moeten uitleggen hoe het bij jou als HSP werkt. Dat je extreem veel tijd nodig hebt om te verwerken wat je op een dag meemaakt. En dan een gesprekspartner tegenover je die het niet begrijpt, in twijfelt trekt wat jij zegt, die nuchter beredeneert dat jij toch niet weet hoeveel tijd zij voor verwerking nodig heeft. Je doet een poging uit te leggen dat jij alles gewoon veel intenser voelt dan gemiddeld. En zij die dat weerlegt, tegenargumenten geeft waardoor je toch weer een beetje uit het lood wordt geslagen. Of zelfs aan je eigen verhaal gaat twijfelen. En je je dan steeds moedelozer voelt. Alsmaar moeten uitleggen. Alsof jij een heel andere taal spreekt dan je omgeving. Je herkent je niet in je omgeving, en zij herkennen zich niet in jou. Je twijfel wordt groter, ben je inderdaad een drama-queen, zweverig, iemand die overdrijft?

Ik voel me zo alleen.

Ik liet haar verhaal tot me doordringen. Een leven van geven, geven van het allerbeste van haarzelf. Omdat dat nou eenmaal haar natuur was. Een natuur van alles geven omdat je wéét dat die ander dat nodig heeft. Een leven waarin ze op allerlei vlakken zo ongelooflijk goed  was geweest voor anderen, vanuit het blinde vertrouwen dat ze daarmee de beste versie van zichzelf was. Liever had ze eerder beseft dat je pas goed voor anderen kan zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. Omdat het uit een lege kan moeilijk schenken is. Haar lijf wees haar echter de weg. Stopte ermee te doen wat zij ervan verlangde. De pijn die ze voelde was een schreeuw om aandacht. Het moment was aangebroken om écht voor zichzelf te gaan zorgen.

Ze was in een omgeving opgegroeid waarin ze dat nooit had geleerd. De mensen met wie ze samen leefde, hadden zich nooit om haar welzijn bekommerd, maar alleen maar om dat van henzelf. Haar omgeving was voor haar niet steunend en liefdevol geweest. Wat zij aan liefde en zorg had gegeven, was nooit in veelvoud teruggekomen.  Geen wederkerigheid. Slechts geven. En niet ontvangen.

Ik voel me zo alleen

Ik zei haar dat ze zich alleen voelt, maar het niet alleen hoeft te doen. En dat ze niet de enige is. We maken deel uit van een stam van hoogsensitieven. Eigenlijk werkt het heel simpel. Wanneer je jouw hooggevoeligheid volledig accepteert en omarmt, je helder gaat uitspreken over wie je bent en waar je staat. Dan zul je andere HSP aantrekken als een magneet, en je met hen kunnen gaan verbinden. Vertrouw op jezelf en op de wet van de aantrekkingskracht. En sta open voor de kansen die de (online) wereld ons nu biedt.  

Je voelt je alleen. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

www.zachtvoorjezelf.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *